Deventer Jazz Swing Party

JAZZ SWING PARTY BATHMEN, eerste editie

Een gezamenlijk optreden in Bathmen van twee van de Deventer big bands!

Het Deventer Jazz Orkest en het Deventer Swing Orkest vullen deze zondagmiddag met swing, latin, soul, rock en nog meer muziek om van te genieten en om op te dansen.. De beide orkesten hebben een gelijke samenstelling, waarvan  het DJO over een zangeres ondersteunt en het DSO een zanger. Het geheel leidt tot een concert dat veel afwisseling zal gaan bieden binnen het bigband-genre. Het wordt een middag vol muziek, die het begin hoopt te worden van een jarenlange traditie.

Het Deventer Jazz Orkest, opgericht in 1987, bestaat uit jazzliefhebbers van 18 tot 74 jaar en speelt repertoire uit het American Songbook, met af en toe uitstapjes naar blues en pop. De bijna 20 muzikanten worden geleid door dirigent Edwin Neuteboom Spijker en vocaal ondersteund door de talentvolle Laura van Nijendaal. Het Deventer Jazz Orkest onderscheidt zich door een aanstekelijk informeel enthousiasme waarbij het speelplezier voorop staat.

Het Deventer Swing Orkest (DSO) is een Big Band-formatie met een uitgebreid repertoire, waaronder heerlijke swing,latin en pop. De 20 mans formatie staat onder leiding van Ywo Lamonaca. Heerlijke muziek om op te dansen, naar te luisteren in concertopstelling, of tijdens een opening, festival of receptie. Het orkest bezit een uitgebreid en gevarieerd repertoire dat door de jaren heen is opgebouwd en nog steeds wordt vernieuwd.